Wat zijn zoal de behandel indicaties? Met welke klachten kan men bij een osteopaat terecht?

Rugklachten, nekklachten, uitstralende pijnen in been of arm.

Tijdens het onderzoek proberen we zoveel mogelijk oorzaken te vinden voor de rugklachten of nekklachten. Soms is de oorzaak lokaal, maar vaak bevindt de oorzaak van het ontstaan van de klacht zich op een heel andere plek. Daar starten we dan ook de behandeling en proberen het lichaam weer in staat te stellen zich te herstellen.

Whiplash en andere posttraumatische klachten.

Na een ongeval heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. We proberen dit herstel te optimaliseren, zodat dit zo goed mogelijk gebeurd. Soms krijgt het lichaam dat niet goed voor elkaar. Dan gaan we op zoek naar de zaken die nog in de weg van herstel staan en helpen het lichaam op weg naar herstel.

Sportblessures, RSI, tennisarm, golfarm.

Vaak zijn dat opstapelingen van bewegingsbeperkingen in gewrichten die samen met een (over)belasting klachten opleveren. Door alles weer goed beweeglijk te maken kan het lichaam de klachten zelf weer oplossen.

Bekkenklachten

Bekkeninstabiliteit en bekkenpijn zijn verschillende klachten die nogal eens door elkaar worden gebruikt. Soms zitten er gewrichten vast die pijn veroorzaken en het bewegen moeilijk maken. Soms zijn de gewrichten juist zo los dat de spieren niet meer goed aangestuurd kunnen worden. Als alles weer beweegt zoals het hoort, zonder ongewenste bijbewegingen, kan het bekken weer langzaam aan belasting verdragen en belast worden.

Migraine en spanningshoofdpijn.

Door de nek te behandelen en de doorbloeding naar het hoofd te verbeteren, neemt veel spanning van de spieren in de nek al af. Alles wat verder de nek en hoofd nog overprikkelt wordt mee behandeld. Soms komt die prikkeling van organen in de buik, dus ook dat wordt nagekeken en behandeld indien nodig.

Incontinentieproblemen.

Deze worden vaak veroorzaakt door de gevolgen van bevallingen of operaties, maar ook wel door kleinere afwijkingen waardoor de zenuwen en spieren die dit moeten voorkomen niet goed hun werk kunnen doen. Door de bekkenorganen zo goed mogelijk te ondersteunen en het bekken en onderrug te behandelen is vaak een goed resultaat te behalen.

Maag- en darmklachten.

Door de buik en de aansturing van de buik te behandelen kan de spijsvertering weer normaliseren, waardoor pijn, obstipatie of juist diarree verholpen of verminderd kan worden.

Restklachten na operaties.

Soms werkt de buik niet meer zoals voorheen. Of door de operatie is er iets veranderd, of soms zijn het littekens/verklevingen die de buik in de weg zitten. Door het bindweefsel soepeler te maken, kan de buik ook weer beter zijn werk doen. Voor gewrichten geldt eigenlijk hetzelfde.

Menstruatiepijnen.

Tijdens de cyclus kunnen er op verschillende momenten klachten ontstaan. Dit kan net voor de menstruatie, tijdens de menstruatie, aan het einde van de menstruatie zijn, en ook tijdens de ovulatie. Allemaal met een eigen oorzaak. Door de oorzaak op te sporen en te behandelen treedt vaak een duidelijk merkbare verbetering op.

Vermoeidheidsverschijnselen.

De buik moet ons eten verteren, alles eruit halen en opslaan. Als er bij een van die processen iets niet goed gaat, is het gevolg al snel vermoeidheid. De behandeling is dan ook vooral gericht op de buik.

Stressklachten.

Vaak kunnen we de stress niet wegnemen. Maar door het zenuwstelsel in een rustiger patroon te krijgen, wordt de stress als minder heftig ervaren en is de reactie van ons lichaam ook minder heftig.

Kaakproblemen, oorsuizen, evenwichtsklachten gaan vaak samen.

Het evenwichtsorgaan en ons oor liggen dan ook zo dicht bij elkaar dat ze elkaar snel beïnvloeden. En de gehoorbeentjes ontstaan eigenlijk uit het eerste stukje van de onderkaak. Door de regio van de kaak en de nek te behandelen weten we veel klachten te verhelpen of te verminderen tot een aanvaardbaar niveau.


En bij baby’s en kinderen?

Huilbaby’s, darmkrampjes, voorkeurshouding, afvlakking van hoofd, onrust, slaapproblemen, spugen, motorische problemen, concentratie problemen, symptomen van dyslexie en ADHD.

optimum-osteopathie-100